Startsida -
i
nnehåll

> Att slussa
> Artiklar
> Bildreportage
> Historik
> Nyheter
> Omgivning & Strandhugg
> Om föreningen
   
Sicklaslussen
> Sicklaslussens vänner

> in english...

 

Sicklaslussens
vänner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

webmaster@sicklasluss.se


Slussdag den 27 augusti 2023

klicka på bilderna så blir de större

                                         
 

Redan veckan före slussdagen hade Nacka kommun anlitat en vassklippare som rensade och forslade bort överskottsväxtlighet från Sickla kanal (mellan Sicklasjön och övre Sicklaslussen.) Med andra ord mindre växtlighet i båtpropellrarna. Samt i allmänhet mindre igenväxning av kanalen.

Stockholms stad hade också anlitat dykare som inspekterade anläggningen och dess dammsäkerhet. Något som görs ungefär vart femte år. Och även om dessa aktiviteter inte var direkt kopplade till slussdagen, så bidrog de tillsammans med en fin höstsol till en strålande slussdag.

Till året arrangerades i samarbete med Sightseeing Ride guidade båtturer på Järlasjön. Turen startade vid Lumabryggan i Hammarby sjöstad, för att via Sicklaslussarna ta passagerarna över Sickla- och Järlasjön. Vi såg totalt ca 100 passagerare nyttja denna möjlighet under dagen.

Det visslades och stånkades lite extra också, då vi fick besök av våra trogna gäster på ångbåtarna Stimmaren och Barcarolle. Vi hade också som vanligt besök av Allmogebåtarna från Fjäderholmarna. Samt ett flertal veteranbåtar. Inte minst motoryachten M/Y Soraya. Och minsann, dök inte yachten M/Y Raket upp framemot eftermiddagen.

Tillsammans avnjöts en enklare veteranbåtslunch på Pumphuset i Järla Sjö.

Tillsammans med fritidsbåtar och andra flytetyg såg vi sammanlagt 29 slusspassager under dagen. Ett stort tack till alla slussfunktionärer som vevade så att svetten lackade.
.
Foto: Ingemar Åkerblom (IA), Lennart Rosberg (LR), Thomas Hagsten (TH)


> tillbaka till Bildreportage